Få styr på copyright og NCB

Copyright

At få styr på det med copyright er tit noget af det, der kan virke som et stort problem, når man skal lave en CD eller DVD, der indeholder copyright-beskyttet musik. Men det behøves ikke være så svært endda! Denne guide hjælper dig til at finde ud af, hvad der er nødvendigt at gøre.

Hvad skal anmeldes?

Alle produktioner af CD’er og DVD’er, der indeholder musik, der er beskyttet igennem KODA, NCB eller en lignende organisation skal anmeldes til NCB. Det gælder uanset hvad de producerede CD’er eller DVD’er skal bruges til, om de skal sælges eller gives væk og uanset om det kun drejer sig om få sekunders musik på udgivelsen. Der er ingen bagatelgrænse og der kan ikke laves et lille oplag kun til fx promomotion uden at det skal anmeldes.

Hvad koster det?

At en produktion skal anmeldes til NCB betyder dog ikke altid, at der kommer en afgift på. Hvis du fx udgiver dit eget musik, kan du – ved at udfylde en Erklæring om udgivelse af egen musik - slippe for at betale NCB-afgift for de første 1.000 eksemplarer af en udgivelse, og for eksemplarer udover de 1.000 stk. er det kun nædvendigt at betale 10% i administrationsgebyr.

Men skal du producere CD’er eller DVD’er med andres musik, skal der betales en afgift for at benytte musikken. Denne afgift afhænger af mange ting, herunder hvor stort et oplag, udgivelsen skal trykkes i, om der skal trykkesw nogen som promotion-eksemplarer, hvad salgsprisen bliver og hvor mange minutters musik, der er på udgivelsen. Hvis du vil prøve at beregne, hvor meget du skal betale i NCB-afgift for din udgivelse, kan du prøve at kigge i denne folder fra NCB om Audio-tariffer.

Yderligere information

Du kan læse meget mere om udgivelse af musik med copyright-beskyttelse på NCBs hjemmeside – www.ncb.dk.

Du kan også kontakte NCB på telefon 33 36 87 00

Du er også altid velkommen til at kontakte os, for at høre, hvad alt dette betyder for din produktion.

Klik her for kontaktoplysninger på Tone Productions.

Nyttige links

Du finder information om udgivelse af musik på fx CD ved at klikke her, og du kan finde information om brug af musik på fx DVD eller film her.

Erklæring om udgivelse af egen musik finder du her.

1.754 Responses to Få styr på copyright og NCB
 1. orioles st patricks day shirt
  marts 10, 2017 | 21:38

  Аnd Ι constantⅼy look forward to 17th Ӎarch, ɑnd tɦe pranks we can play on that
  day wіth friends.

 2. Florida
  marts 14, 2017 | 01:54

  “Hello. Great job. I did not expect this. This is a great story. Thanks!”

 3. filmbartar
  marts 15, 2017 | 12:53

  Many thanks for the great posting. I am glad I have taken the time to see this
  keep up the excellent work ;)
  فیلم برتر

 4. カメヤマ酵母
  marts 21, 2017 | 02:28

  こんにちは。うちは高校の時からダイエットをしょっちゅうしてました。体重は増えたり減ったりで結局たいして体重が落ちてません。ですが、年を取ってくると昔よりも少ない食事量でも太りやすくなってきたと実感してきました。そのため、今からでも本気でダイエットしようと決めたんです。しかもこの時期です。ですからダイエットの本を見て調べたんです。どんな方法のダイエット法があるのか、こんなやり方のダイエット法がおすすめとかの知識が増えました。最近は酵素を使ったサプリのダイエットが注目されていますね。健康を意識しながらダイエットできるようです。また、エステサロンなどで行われている痩身ですね。これも美を大切にしながら痩せる方法ですね。その痩身エステにもサロンによっていろいろあって効果が期待できそうです。しかも最近は体験コースというものがあるので、まずは体験コースからやってみることをお勧めします。そして野菜を摂るのも大事です。また、野菜野菜が苦手な方は野菜ジュースや果物ジュースなどでしっかりと決行的にダイエットしましょう。

Leave a Reply

Wanting to leave an <em>phasis on your comment?

Trackback URL http://www.toneproductions.dk/blog/fa-styr-pa-copyright-og-ncb/trackback